Kirjoitin jokin aika sitten, että saattaisin ostaa osuuden ns. kimppahevosesta, jos uusia kimppoja tänä vuonna perustetaan. Nythän ne sitten julkistettiin: raviradat ryhtyvät yhteistyöhön jääkiekkoseurojen kanssa eli siis perustetaan esim. TPS:n kimppa, Ilveksen kimppa jne. Pois jäävät kuitenkin Lukko, Ässät ja KalPa. Osuuksia on tuhat per hevonen ja yksi osuus maksaa 100 euroa; siinäpä ne kulut ovatkin, niin ymmärsin. Mitään tuottoahan ei kannata osuudestaan odottaa; kyse on elämyksistä ja uuden yleisön hankkimisesta raviurheilulle.

Idea on ihan hyvä. Jos raviporukat saadaan liikkeelle, mukaan tulee jengiä, joka on jo tottunut fanittamaan joukkuettaan. Tämä fanikulttuuri voisi siirtyä myös oman hevosen kannattamiseen, jolla saataisiin vähän väriä ja säpinää radoille. Toivottavasti hevoshankinnat onnistuvat. Sehän ei ole kirkossa kuulutettua. Ikävimmillään kopukka ei pääse starttaamaan ollenkaan. Fanita siinä sitten...

Näihin maisemiin porukkaa ei siis perusteta. Tuskin olisin liittynyt sakkiin, vaikka olisi perustettukin. Ravi- ja jääkiekkoharrastajat ovat varmaan aika samanhenkistä joukkoa, sanosinko että öykkäreitä (anteeksi vain!) minun näkökulmastani. Tällaisena 3/4 kukkahattutätinä olisin varmaan ollut melkoinen kummajainen joukossa. Ei sen puoleen, se olisi kyllä ollut osa huvia!
 
(P.S. KalPa nujersi lopultakin rakkaan vihollisensa JYP:n. Hyvä KalPa!)