Syön usein  esim. Atrian Fresh-lounassalaatin. Varsinkaan kesällä ei tee mieli syödä raskaita ruokia, joten jokin kanasalaatti  tms. sopii ruokavalioon hyvin.  No, Freshin rasiassa on aina mukana muovihaarukka. Onko se tarpeen? Kuinka moni oikeasti syö lounassalaatit tilanteessa ja paikassa, jossa ei ole mahdollista saada tai pitää mukana oikeaa haarukkaa, jonka voi sitten pestä? Samanlainen turhake on joidenkin proteiinivanukkaiden muovilusikka. Kaiken lisäksi näitä muoviaterimia ei saa laittaa muovin keräykseen vaan ne pitää laittaa sekajätteeseen. Näin ainakin erään ohjeen perustella ymmärsin.

Sen sijaan kaupan muovikassia on minusta turha vainota. Eihän niitä Suomessa juuri nakella luontoon ja vesiin vaan  ne kierrätetään roskapusseiksi. Kun ihmiset ovat vähentäneet tavaroiden pakkaamiseen käytettävien muovipussien ostoa, on roskapussien myynti lisääntynyt, kertoo kauppa. En silti itsekään osta muovikassia joka kauppareissulla, tottahan toki minulla on vankka  ostoskassi apukasseineen, mutta silloin tällöin ostan kassin ilman huonoa omaatuntoa. 

Tunnustan, että olen liian laiska näprätäkseni roskapussia sanomalehdestä. Mutta jos öljyn käyttöä raaka-aineena  pitää  vähentää tehtiinpä siitä mitä tahansa, niin silloin on keksittävä jokin ratkaisu. Olisiko se paperinen roskapussi? Onko nittä jo nyt olemassa, se pitääkin selvittää seuraavalla kauppareissulla.