Valtiovalta kuuluu Suomessa kansalle, joka käyttää sitä valtiopäiville (eduskuntaan) valitsemiensa  edustajien välityksellä. Hallituksenkin on nautittava eduskunnan luottamusta; ellei nauti, se kaatuu.

Kenellä valta näyttäsi kuitenkin käytännössä olevan? Ulkoparlamentaarisilla korporaatioilla eli työmarkkinajärjestöillä, jotka kiristävät ja pompottavat hallitusta ja ajavat yhteiskuntaa kaaokseen ja taloutta kuralle. Järjestöt pystyvät tämän tekemään, koska hallitukset ovat valitettavasti menneet mukaan työmarkkinaneuvottelujen kolmanneksi osapuoleksi lupaamaan sitä ja tätä, jos työmarkkinaosapuolet puolestaan lupaavat niitä näitä.

Tästä pitää tehdä loppu. On asiaankuuluvaa, että työmarkkinajärjestöt neuvottelevat keskenaan työmarkkinoille kuuluvista asioista, tapahtuipa neuvottelu sitten keskusjärjestöjen, ammattiliittojen tai paikallisella tasolla. Hallitukselle nämä neuvottelut eivät kuulu. Hallitus puolestaan päättää omaan toimivaltaansa kuuluvista asioista, ovat työmarkkinajärjestöt päätöksistä mitä mieltä tahansa. Jos tulee yleislakko, niin antaa tulla vaan. Sittenpähän nähdään, mikä on vastuuttomuuden huippu.

Seuraavat eduskuntavaalit ovat kolmen vuoden kuluttua. Lupaan silloin äänestää puoluetta, jolla on tahtoa ja keinot palauttaa valtiovalta sille jolle se kuuluu eli kansalle.

Olen koko työurani ajan, ensimmäisestä työpaikasta lähtien, kuulunut oman alani ammattiliittoon. Minulla ei ole mitään periaatteellista ammattijärjestöjä vastaan. Suurin huoleni ei kuitenkaan ole työllisten toimeentulo vaan niiden, joilla ei työtä ole ja aivan erityisesti se, millaisen maan jätämme seuraaville sukupolville.