Asia tuli sanottua jo otsikossa, mutta kertaan silti: kerrostalossa tupakointi pitää kieltää mieluummin lakisääteisesti tai se on edes voitava kieltää yhtiökokouksen yksinkertaisella enemmistöllä. Nythän siihen vaaditaan yhtiöjärjestyksen muutos, mikä  taas vaatii osakkaiden yksimielisyyttä eli on käytännössä mahdoton saada läpi.

En olisi ikinä uskonut, että minusta tulee tällainen nipo, mutta niinpä vain kävi heti, kun olen joutunut itse kärsimään naapurin tupakoinnista. Aikaisemmin ajattelin, että tottahan jokainen saa omassa asunnossaan polttaa. Jos siitä  leviää hajua käytävään, niin ehkä se on vähän epämiellyttävää mutta ei sen kummempaa. Mutta nyt sitten alakerran asunto myytiin ja uusi asukas tupakoi -  ja kuinka ollakaan -  tupakan haju leviää omaan vessaani, siitä tai suoraan käytävästä eteiseen ja välillä myös keittiöön. Todella vastenmielistä! Kirkuva vääryys!  Oikeustajuun ei kerta kaikkiaan mahdu, että omassa asunnossa saisi haista tupakka, jos ei itse polta. Johonkin toimenpiteisiin aion ryhtyä, kunhan keksin mihin. Saattaa toki olla, että aika vähän on tehtävissä.

Alakerran kämppää remontoidaan vielä, joten toistaiseksi elättelen toivoa, että tupakoija on vain remppamies eivätkä varsinaiset asukkaat tupakoikaan. Tämä on aika heiveröinen oljenkorsi, koska uusi omistaja on jokin rakennusalan ammattilainen ja remontoinee käppäänsä itse.

Kyllä ottaa päähän!