Olen jäänyt koukkuun National Geographic -kanavalla esitettävään Uskomaton eläinlääkäri Pol -ohjelmaan. Se voi toki olla jokin uusinnan uusinta, mutta itse olen seurannut ohjelmaa vasta jonkin aikaa. Viime viikon ohjelmassa vastaanotolle tuotiin 8-viikkoinen havannnankoiran pentu. Pentu oli lakannut syömästä ja juomasta ja oli veltto, päällisin puolin henkitoreissaan. Tutkimuksissa havaittiin, että pentu oli alilämpöinen. Muuta vikaa ei löytynytkään. Pentua lämmitettiin, nesteytettiin ja sille juotettiin sokerivettä. Eipä aikaakaan, kun pentu jo jaksoi nostaa päätään.

Pentu oli jonkinlaisen palo/pelastusaseman maskotti. Se oli ollut asemalla viikon eli se oli tullut sinne jo seitsemänviikkoisena!  Kukaan ei ollut tajunnut, että pentu palelee pakkasilla, myös sisätiloissa aseman viileällä lattialla. Asemalla näkyi olevan toinenkin koira, joten kuvittelisi, että jonkinlaista koiratietoutta ja ymmärrystä olisi ollut ennestään, mutta ei.

Eläinlääkärissä pentua käyttämässä ollut mies oli sentään todella huolissaan ja pahoillaan pennun tilanteesta. Hyvä ettei vääntänyt itkua selittäessään, miten pentuun on jo viikossa ehditty kiintyä. Jaa-a, kyllähän pentuset ovat valloittavia. Inhorealistina en voi olla fundeeraamatta, kuka hoitaa/on hoitanut tuon koiran turkin. Toivottavasti on (ollut) ymmärrystä tarvittaessa  leikata se, ettei seuraavaa eläinlääkärireissua ole jouduttu tekemään läpitunkemattomaksi huopautuneen turkin aiheuttamien vaivojen vuoksi.