Havannalaiset ry on pitänyt vuosikokouksensa, jossa aina tehdään myös henkilövalintoja. En nyt tarkkaan muista, keitä oli edellisessä hallituksessa ja jalostustoimikunnassa, mutta näppituntumalla näyttäisi tulleen myös uutta verta pakkiin. Hyvä. Konkareitakin on, kuten sitkeä sissi Pekka Järvelä. Onkohan yhdistyksellä mitään tunnustuspalkintoja pitkään raataneille? Jos on, P.J. kannattaisi palkita. Eniten ilahduin kuitenkin siitä, että jalostustoimikuntaan on onnistuttu houkuttelemaan A-I. Huurinainen. Pitkän linjan kasvattajalla on sellaista  hiljaista tietoa paitsi kasvattamisesta yleensä, niin  ennen kaikkea rodusta - sen yksilöistä, linjoista, suvuista jne. - jota ei voi hankkia esimerkiksi nettiä plaraamalla. Tämä hiljainen tieto lienee nyt jtk:n käytössä, rodun parhaaksi. Hienoa!

Asiasta toiseen. Vilkaisin vanhasta muistista Kennelliiton pentuvälityksestä havannankoirien pentueita. (Ei, en ole ottamassa uutta pentua.) Samalla kokeilin, toimivatko sivulla olevat linkit rotumääritelmä, rotuyhdistyksen pentuvälitys ja rotuyhdistyksen nettisivut. No, rotumääritelmän pdf-tiedosto avautui ongelmitta. Sen sijaan kumpikaan rotuyhdistyksen sivulle vievä linkki ei avannut mitään sivua. Tällainenhan on tilanne ollut jo pitkään ainakin omilta laitteiltani, käytänpä sitten läppäriä tai kännykkää. Toki pääsen suoraan yhdistyksen nettisivuille osoitteeseen www.havannalaiset.com  mutta en siis Kennelliiton nettisivujen kautta. Sieltä yhdistyksen sivuilta on kyllä tosi hankala löytää välityksessä olevia pentuja!
 
Mutta ennen kaikkea: kiitokset taas kerran niille, jotka uhraavat aikaansa ja tarmoansa yhdistyksen asioiden hoitamiseen.