Aloitin syksyllä kansalaisopistossa  öljyvärimaalauksen. Kurssi loppui tiistaina. Hauskaa oli, aion jatkaa ensi syksynä. Sain myönteistä palautetta kehittymisestä :) No joo, kansalaisopistossa ei todellakaan ruveta moittimaan kursseille osallistujia. Loukkaantuneet kurssilaiset äänestävät helposti jaloillaan.

Kokeilin talven aikana myös akryylivärejä. Niillä on puolensa, kuten nopea kuivuminen. Toisaalta öljyvärien hidas kuivuminen antaa paljon pelivaraa työn muuttamiseen. Kuivapastellejakin tuli kokeiltua. Jälki on viehättävää, mutta liitupöly aiheutti allergisen (?) reaktion eli nenä vuosi kuin hana. Ei kiva. Öljypastelleja aion kyllä kokeilla. 

Tekisi mieli kokeilla myös ihan peruspiirtämistä, mutta en tiedä kestääkö hermo, koska olen aika huono piirtämään. Pitäisi sietää sitä, että ei osaa vaan joutuu ponnistelemaan päästäkseen edes siedettävään tulokseen. Vesivärimaalauskin kiinnostaisi, koska työskentelytapa on niin erilainen kuin öljyväreillä. 

Opiston seinällä on tosi hienoja lasten töitä. Minun nuoruudessani kansalaisopistot oli tarkoitettu vain aikuisille. Laki muuttui jossain vaiheessa, olisiko ollut 90-luvulla? Loistojuttu että tällainen mahdollisuus on lapsille ja nuorille tarjolla.