Havannalaiset ry järjestää huomenna turkin- ja ihonhoidon webinaarin, ja turkin hoitoahan demonstroitiin jo videolla. Tulossa on toinenkin webinaari, jonka aiheena on kondrodystrofian genetiikka. Vuosikokoukseen puolestaan saattoi osallistua etänä. Tämä kaikki on  mainiota kehitystä Havannalaisten kaltaisissa valtakunnallisissa yhdistyksissä. Suomi on pitkien etäisyyksien maa. Ongelmana on aina ollut - enkä nyt tarkoita vain Havannalaisia - että toiminta pakkaa keskittymään sinne, missä yhdistyksen aktivistien pääosa asuu,  ihan käytännön syistä. Satojen kilometrien päässä asuvat yhdistyksien jäsenet ovat helposti jääneet ns. mopen osalle. Tietotekniikan hyödyntäminen lieventää tätä ongelmaa olennaisesti.

Päätin etukäteen, että kirjoitan havannankoiran turkin hoidosta tähän juttuun vain yhden asian syystä, että olen vuosien varrella jankannut sitä riittävasti:) Piti vain päättää, mikä tämä asia on. No, se on tämä: koiran pesu, nykymuodin mukaan jopa viikoittain, tarkoittaa, että ihon ja turkin luontainen rasva pestään pois ja korvataan kemianteollisuuden tuotteilla. Tämän järkevyydestä voi sitten olla vähintään kahta mieltä - tai olla olematta.

Ja nyt minun on paras poistua näppikseltä, koska mieleen juolahtaa heti monta muutakin asiaa, jotka tekisi mieli sanoa, mutta en sano! En. 

Lisäys klo 22: Lisäänpä varmuuden vuoksi, etten tietenkään tarkoita, ettei koiria saisi ollenkaan pestä!