Relata refero, kerron kerrottua, ja yritän sen vuoksi olla varovainen sanoissani, koska en voi taaskaan olla varma, muistanko oikein:  HS kertoi mediatutkija Anu Kantolan sanoneen, ettei meillä ole valtamediaa ja ettei tätä käsitettäkään pitäisi käyttää. Aha. Olen eri mieltä. Niin niin, meitä taviksiahan syytetään siitä(kin), että emme enää usko asiantuntijoita. On se niin väärin. Aion nyt kuitenkin olla tällainen epäuskoinen ketku.

Minun näkökulmastani valtamedioiden ytimeen kuuluvat Yle ja Helsingin Sanomat, joissakin asioissa myös yleensä hyvin informoitu Suomen Kuvalehti. Seuraavalla tasolla ovat MTV, Ilta-Sanomat ja Iltalehti, joista varsinkin jälkimmäiset ovat  eri tavalla profiloituneita kuin ykkösketju ja sen vuoksi painivat vähän eri sarjassakin. Siinäpä se valtamedia onkin. Valtamedia tuo esille tärkeimmät tai eniten huomiota saavat keissit ja sen perusnäkökulman, josta asioita tarkastellaan. Muut voivat sitten ottaa kantaa valtamedioiden lanseerauksiin.
 
Some on tietenkin oma lukunsa. Aikaisemminhan sananvapautta rajoitti aina esimerkiksi lehden toimittaja, joka päätti, mitkä kirjoitukset julkaistaan yleisönosastossa, ja usein myös muokkasi niitä. Tämä oli ja on sekä hyvä että huono asia. Keskustelu pysyy asiassa ja asiallisena, mutta on myös omalla tavallaan sensuroitua. Somessa näitä rajoituksia ei ole, tunnetuin ja valitettavan usein kielteisin seurauksin. Rajoittamattomuus tekee somestakin eräänlaisen valtamedian, pääpaino sanalla valta.