Suosikkini Surprise Lord oli St Micheliin osallistuneista suomalaisomisteisista hevosista paras sijoittuen kolmanneksi. Hienoa! Sitä paitsi Surprise Lord on myös Suomessa kasvatettu hevonen. Suur-Hollolassahan se hävisi Venicelle, jonka omistaja ei hallunnut tamman osallistuvan St Micheliin. Jokainen kilpailu on kuitenkin omansa, joten on turha spekuloida, miten Venice olisi Mikkelissä pärjännyt.

Keväällä oli suukopua siitä, miksi Surprise Lordia ei valittu joihinkin suurkilpailuihin, ja silloinen omistaja taisi ainakin osittain siitä suivaantuneena myydä hevosen Reima Kuislalle. Hevosurheilu-lehdessä oli provosoiva otsikko Surprise Lordin ja sen tallikavereiden myynti-ilmoituksessa: Amatööri myy. Myös Kuisla sanoi julkisuudessa, että SL:n olisi pitänyt saada osallistua. Surprise Lordin viimeaikainen menestys osoittaa mielestäni nämä mielipiteet aiheellisiksi. Kaikenlaista kranää näkyy olevan hevosporukoissakin. Missäpä ei olisi. Esimerkiksi koiraharrastajat kunnostautuvat tässä lajissa kiitettävästi.

 
St Michelissä oli poisjääntien vuoksi vain kuusi osanottajaa, mikä on valitettavaa. Miksi käytössä ei voisi olla varahevosjärjestelmää? Ymmärrän, ettei hevosta voi noin vain tempaista osallistumaan, mutta voisivathan varasijoille nimetyt itse päättää, osallistuvatko vai eivät. Lähtöpaikkojen arvonta on tietysti oma ongelmansa, mutta siihenkin varmaan löytyisi ratkaisu, ellei muuta niin varahevosen/hevosten sijoittaminen uloimmaksi riippumatta siitä, miltä radalta lähtijää ne paikkaavat.