Etukäteen ajatellen  kuninkuusravit tuntui vähän vaisulta tapahtumalta, mutta vielä mitä! Kunkkarit ei petä. Se on vuodesta toiseen urheilutapahtuma vailla vertaa. Draaman kaari jatkui nytkin viimeisen matkan viimeisille sadoille metreille. Hevosillehan kisa on varmaan äärimmäinen, ikävä kyllä, mutta katsoja kiittää.

Meillä kotikatsomossa on tapana valita kannustettavaksi ja jännitettäväksi jokin suosikki. Valintaperusteet ovat sekalaiset, mutta  useimmiten kannatetaan oman seutukunnan hevosia, jos niitä on mukana. Tänä vuonna kuitenkin kannatin tammoista Vieskerin Virvaa, koska ajattelen aina, että monta kertaa yrittäneet saisivat joskus onnistuakin. Oreista ikisuosikkini on Camri, ja toisena vaihtoehtona harkitsin Välkyn Tuiskua. Tuisku on täältäpäin, ja sitä paitsi olen omistanut Tuisku-nimisen koiran:)  Se ratkaisi. Siispä panokset Välkyn Tuiskulle.

Ja sitten ajetaan. Voi voi, ei ole Virvan osakkeet kummoiset kahden matkan jälkeen. Kolmannen matkankin se aloittaa, no, maltillisesti, mikä on tosin viisasta. Kotikatsomomme hämmästelee kolmen koplan revitystä: mitä ihmettä ne meinaavat? Vähitellen pääjoukko saavuttaa karkulaiset. Ja sitten, ja sitten! Nyt pidätetään hengitystä: Virva siirtyy kolmannelle ja johtoon! Kauhea vauhti! Meneekö se puujaloille? Ei! Se rynnistää hyvävoimaisen näköisenä maaliin. Virvaa peesaa hienosti  samantyylisen juoksun tehnyt Sävel-Taika. Sitten odotellaan. Lopulta tulee kuulutus: ravikuningatar on Vieskerin Virvaaaa! Kuka olisi uskonut; en ainakaan minä.

Sitten on oriiden vuoro. Nyt peukut pystyyn Kimmo Taipale ja Välkyn Tuisku. En muista, ovatko ne molemmat ensikertalaisia tässä kisassa, mutta kyseessä on kova kisa kummallekin. Ajo käynnistyy, paikat haetaan. Edetään maltillisesti, jopa yllättävän hitaasti. Tuiskulla ei ole vaikeuksia pysyä mukana. Juokse Tuisku juokse! Ja kyllähän Tuisku juoksee. Se peesaa Tähen Toivomuksen selässä loppusuoralle asti.  Jaksa jaksa! Sitten Tähen Toivomus nykäisee eikä Tuisku aivan pysy sen vauhdissa. Onko eroa enemmän kuin kolme kymmenystä? On. Mutta hoppee ei oo häppee, ei tässä juoksussa eikä koko kisassa. Hyvä Tuiskuuuu! Ja ensi vuonna uudestaan.

Kotikatsomo skoolaa ja aloittaa jälkipelin haukkumalla Hippoksen surkeasti toimivia nettisivuja, joilta yrittää turhaan katsoa tuloksia..

(11.8. Muisti palailee pätkittäin...Olihan siinä alkumatkan vauhti-iloittelussa mukana neljä hevosta, juu. Korjattu myös muutama lyöntivirhe.)