Ravihevonen oli pillastunut, päässyt irti kärryt perässään ja juossut maantielle.  Siellä se nyt laukkasi ja ravasi tien reunassa autoliikenteen seassa. Onneksi vastaan tuli poliisipartio, joka kääntyi hevosen perään ja sai taidokkaan operaation avulla hevosen kiinni ennen kuin  se ehti moottoritien liittymään saakka, ennen kuin hevonen ja autoilijat joutuivat onnettomuuteen. Hienoa!

Mutta mitä teki Hippoksen eläinlääkäri Tala? Tietysti kiitti vuolaasti poliisia? Ei, vaan marmatti, ettei poliisin olisi pitänyt ryhtyä tekemään cowboy-temppuja. Hevosen olisi pitänyt antaa juosta itsensä väsyksiin, ja sitten olisi voinut yrittää kiinniottoa. Voi ei! Maantiellä! Moottoritien läheisyydessä! Sitä paitsi hevonen  näytti jo väsyvänkin.  Jokainen ymmärtää, että operaatio olisi saattanut myös epäonnistua, mutta  niin ei käynyt. Ja mikähän olisi ollut vaihtoehto: sekö, ettei poliisi olisi tehnyt mitään, sekö että poliisi olisi ampunut hevosen?

Talan kommentista tuli mieleen vanha vitsi tulipalon sammuttamisesta. Tulipalo saatiin sammumaan, mutta pyyhkeitä tuli: väärin sammutettu!