En lähtenyt Prismaan viikonloppuna. Arvelin, että siellä on ruuhkaa,  niin kuin kuulemma olikin. Sen sijaan kävin Prismassa tänään. Aamupäivällä siellä oli varsin rauhallista. Enimmäkseen asiakkaat olivat meitä ikääntyneitä, kuinkas muuten. Työikäiset ovat vielä toistaiseksi töissä. Ja sitten oli isä noin 10 - 12-vuotiaan poikansa kanssa. Poika yski. Sillä lailla! Jos lapsi ei ole koulussa, mitä ihmettä hän tekee marketissa? Yli kymmenvuotias voi jo olla sen aikaa yksin  kotona, kun isä käy kaupassa. Teki mieli sanoa iskälle muutama valikoitu sana, mutta sain sentään pidettyä suuni kiinni. Yritin ajatella, että jospa lapsen mukana ololle on jokin järkevä, pakottava syy.

Yskivällä lapsella ei tietenkään välttämättä ole koronavirusta. Tällä hetkellä lienee todennäköisempää, ettei kyse ole koronasta kuin että olisi. Siitä huolimatta on vastuutonta tuoda lapsi hypermarketin kaltaiseen paikkaan.

Lopuksi vihje: käytin kauppareissulla ns. kosketusnäyttöhanskoja. Ne olivat siis koko ajan kädessä ja toimivat hyvin. Hevi-osaston muovipussitkin aukeavat kosketusnäyttöhanskat kädessä helpommin kuin paljain käsin. Riisun nämä hanskat kädestä autossa ja laitan tilalle tavalliset. Kosketusnäyttöhanskat odottavat autossa seuraavaa kauppareissua. Voipi olla hätävarjelun liioittelua, mutta teen sen silti. En niinkään pelkää omaa sairastumistani vaan jännitän iäkkäiden sukulaisten vuoksi. Viime talvena onnistuin tartuttamaan pariin senioriin, ikä yli 80 vee, kausi-influenssan. He sattuivat vierailemaan luonani, kun minulla oli vähäistä lentsun alkua. Sittemmin minulla oli kuumetta enimmillään 39,4. Kyse oli A-influenssasta (tutkittiin), vaikka meidät kaikki oli rokotettu sitä vastaan.