Kansalaiset, jopa jotkut kansanedustajat, vaativat Suomea lähettämään aseita Ukrainaan. Tottahan toki niitä pitäisi lähettää, mutta sylilapsikin ymmärtää, että se on helpommin sanottu kuin tehty. Millä muulla Euroopan maalla on 1300 kilometriä yhteistä rajaa Venäjän kanssa? Mitkä muut Natoon kuulumattomat Euroopan maat ovat aikaisemmin olleet osa Venäjää? Mitä muita maita on uhattu "toimenpiteillä", jos ne lähestyvät Natoa?  (Juu, Ruotsia, jonka kilpenä Suomi sijaitsee.)  Jonkin Belgian on todellakin helpompi antaa aseita Ukrainaan kuin Suomen.

Suomen pitääkin löytää muita auttamisen keinoja. Voiko se ostaa aseita ja luovuttaa ne Ukrainaan? Ei varmaankaan kovin nopeasti, valitettavasti. Voisiko Suomi luovuttaa aseitaan, jos se saa lupauksen nopeahkosta asevarannon täydennyksestä itselleen? Suomihan sitä paitsi osallistuu rahoittajana EU:n asehankintoihin.

Oletetaan, että tilanne  kärjistyy Venäjän hyökkäykseksi Suomeen, eikä uusia aseita luovutettujen tilalle ole vielä ehditty saada. Mikä mekkala silloin nousisikaan aseiden luovuttamisesta. 

Jotkut ovat myös ihmetelleet, miten vähän Suomen armeijalla sitten onkaan aseita ja miksi. Niin miksi? Johtuisiko se siitä, että armeijakin joutuu taistelemaan joka eurosta kuten muutkin yhteiskunnan tärkeät ja vähemmän tärkeät sektorit. Aina on niitä joiden mielestä armeijalle osoitetut rahat menevät lähinnä kankkulankaivoon.