Havannalaiset ry on taas saanut uuden hallituksen ja jalostustoimikunnan. Onnea! Näyttäisi olevan ikään kuin uusvanha kooste. Mukana on useita yhdistyksen perustajajäseniä ja muutenkin kokenutta kaartia. Toivottavasti ne muutamat henkilöt, joita en nimen perusteella tunnista, ovat vähän nuorempia. Kaikki kunnia kokemukselle, mutta yhdistykset tarvitsevat uutta verta pakkiin. Kukaan ei ole seppä syntyessään yhdistystoiminnassakaan, joten nuorten pitää päästä oppimaan hallinnoimista. Heidän on tulevaisuus. 

Kokoukseen saattoi nyt ensimmäisen kerran osallistua netin kautta. Itsekin jopa harkitsin osallistumista, ihan uteliaisuudesta, mutta ilmoittautumispäivä vilahti ohi. Jälkeenpäin huomasin, että tämä ennakkoilmoittaumisen vaatimus oli kyseenalaistettu. En tiedä, miten asiassa kävi, mutta ymmärrän että nettikokouksen järjestelyjä varten saattaisi olla tarpeen tietää osallistujat. Normaalistihan kokoukseen ei tietenkään tarvitse ilmoittautua ennakolta. Joka tapauksessa mahdollisuus osallistua etänä on erinomainen edistysaskel. Joskus nuorempana harkitsin kokoukseen lähtemistä, mutta niinpä vain jäi lähtemättä satojen kilometrien päähän tällaisen asian takia.

Yhdistyksen hallitus ja jalostustoimikunta ovat perinteisesti olleet  tuulisia paikkoja. Se että ihmiset eroavat näistä konklaaveista kesken toimikauden, on valitettavaa, mutta toisaalta: so what. Kyse on vapaaehtoisesta harrastustoiminnasta, jossa ei ole pakko roikkua. Toivon kuitenkin, että nyt valitut toimielimet hallinnoisivat yhdistystä ensi vuoteen saakka, edes vähän rispaantuneina ja reissussa rähjääntyneinä. Havannankoirat ovat sen ansainneet! Meistä ihmisistä ei ole niin väliä, olemme joka tapauksessa koiriin verrattuna tylsiä tyyppejä, joille sopii tunnuslauseeksi sitä saa, mitä tilaa.