SKL uutisoi nettisivuillaan FM Saija Ahosen väitöstutkimuksesta, jossa selviteltiin ihmisten ja koirien perinnöllisten silmäsairauksien yhteisiä perintötekijöitä. Tutkimus keskittyi verkkokalvorappeumaan ja glaukoomaan, joista löytyikin yhteisiä perintötekijöitä ja tautimekanismeja.

Itseäni asia kiinnostaa paitsi koirien, myös ihmisten kannalta. Kumpikaan vanhemmistani ei ollut likinäköinen, me kaikki kolme lasta olemme. Minullakin on ollut silmälasit muistaakseni 9-vuotiaasta lähtien. Isälläni oli glaukooma, samoin on sisarillani. Siskolla ja minulla on lisäksi vikaa toisen silmän verkkokalvossa. Ainakaan minulla sitä ei ole vielä diagnosoitu verkkokalvon rappeumaksi. Se on jokin muu häikkä, kuoppa tms. Lisäksi minulla on vikaa saman  silmän näköhermossa. Meillä kaikilla on myös harmaakaihi, minulla niin alkava ettei sille ilmeisesti vielä  aikoihin tarvitse tehdä mitään.

Olemme tietenkin  peräisin "ulkosiitosyhdistelmästä".  Mutta niinpä vain perinnöllisyys näyttäisi jylläävän silmiemme vikakirjossa. Geenejäsi et pääse pakoon!