Viime kesänä innostuin ruusuista, vaikka tiesin, että hankaluuksia on tiedossa. Kesällä sain kuitenkin pidettyä kirvat ja homeet aisoissa, ja ruusut kukkivat komeasti. Onneksi tuli valokuvattua ahkerasti. Syksyllä oli  talvisuojauksen kanssa hankaluuksia. Ensimmäisten pakkasten jälkeen myöhään syksyllä laitettiin talvensuojaturve ja lisäksi havuja pitämään turve paikoillaan. Sitten pakkaset kuitenkin loppuivat ja luvattiin vesisadetta. Turve saisi kuitenkin  pysyä kuivana. Homma ratkaistiin kevytpeitteellä. Kunnon talvi alkoi vasta joskus joulun jälkeen, jolloin peite lopulta poistettiin.

Eilen poistin sitten ruusujen suojaukset. Ruusut eivät näyttäneet kovin reippailta. Muutamat olivat osittain homeessa. Kiukuttavinta kuitenkin oli, että myyrä (?) oli järsinyt kuoren ihanista Peace-ruusuista ja muutamista muistakin. Aivan lähellä olevat omenapuun taimet se oli jättänyt rauhaan. Johtuneeko siitä, että taimet oli tarkkaan paketoitu! Mutta enpä anna periksi vaan ostan uudet ruusut. Kalliiksi tosin tulee ostaa joka kesä uudet ruusut, mutta maksavathan ne kesäkukatkin. Nooh, ehkä jokunen ruusu on selvinnyt hengissäkin, toivon.

Runkoruusut ovat talvehtineet kaupungissa kylmäkellarissa. Ne ovat selvinneet talvesta hyvin. Leikkasin ne, ja nyt ne saavat asustaa lasitetulla parvekkeella  joitakin viikkoja. Puutarhamökilläkin ne voisi tietysti nostaa sisälle hallojen uhatessa. Kesäksi ne kuitenkin istutetaan suurempiin ruukkuihin, joiden nostelu ei ole varsinaista herkkua, joten mieluummin ne saisivat istutuksen jälkeen pärjätä ulkona pysyvästi.

Pihalta löytyi erään muovikaukalon päältä karvamytty, ilmeisesti jonkin myyrän tai hiiren jäänteet! Hähhähhää! Ähäkutti!  Varmaan asialla oli ollut kärppä, joka viuhahti pihalla huhtikuussa. Eilisen reissulla näimme myös peräti kaksi jänistä. Toivottavasti se oli vain sattumaa. Vuosi ennen kuin ostimme ryhmäpuutarhamökin oli ollut suuri myyrä- ja jänisvuosi. Pikku ystäväiset olivat panneet yhtä ja toista matalaksi. Nyt on ollut kaksi melko rauhallista vuotta sillä rintamalla. Saa nähdä, mitä on tulossa.