Minua on aina  huvittanut ihmisten narina, ettei heidän koiransa pidä sateesta. Joopa joo. Tyyppi inhoaa itse sadesäätä ja on ulkoistanut ominaisuuden koiraansa: Ei me voida lähtee sateella lenkille, kun Moppe ei tykkää. En ole ikinä omistanut tällaista koiraa. Aina on menty, satoi vaikka vanhoja akkoja. Ehkä joku havaneesi on tarponut tympääntyneen näköisenä mutta sen kummemmin protestoimatta.

Kauan piti koiria omistaa, ennen kuin tuli tämäkin ihme koettua IRL. Rosita ei nimittäin tykkää sateesta eikä edes märkyydestä ja tekee mielipiteensä erittäin selväksi. Se pitää nyhtää melkein metri metriltä lähimpään pöpelikköön tekemään tarpeensa, jos ei sää miellytä. Helpommalla pääsee kantamalla. Rosita on myös erittäin sitkeä. Usein ajattelen, ettei sää nyt niin kamala ole, etteikö voitaisi jonkinmoista kävelylenkkiä tehdä. Rosita jaksaa vastustaa ajatusta ainakin 100 - 200:n metrin matkan ja kokeilee senkin jälkeen kepillä jäätä: jos jämähdän tähän, niin eiköhän ämmä käänny takaisin. Ei.

Seuraava henkien taistelu käydään risteyksissä. Rosita tietää, että käännös oikealle tarkoittaa pikaisempaa paluuta kotiin kuin käännös vasemmalle. Tietenkin se yrittää ryysiä sinne oikealle. Jos itsekin olen sitä mieltä, että mennään vaan, Rosita alkaa kiskoa niska kyrmyssä kotiin päin päästäkseen nopeammin. (Kyllä, harjoittelemme jatkuvasti, miten taluttimessa liikutaan kiskomatta kaikissa tilanteissa. Homma on vaiheessa...)

Kuinka ollakaan, eräänä aamuna maan peitti jokin valkea aine, josta loppukeväällä syntyneellä Rositalla ei ollut mitään kokemusta, mutta se oli Rositan mielestä hirrrmu hauskaa! Se sai aivan mahdottoman juoksuhepulin. Harmitti kovasti, etten uskalla kaupungissa päästää koiraa irti. Niinpä Rosita sai tyytyä hepuloimaan sen minkä flexi antoi myöden. Siinä se sitten juoksi huimaa vauhtia kiekkaan ja edestakaisin. Onneksi olimme liikkeellä edes flexi-valjasvarustein. Mutta kyllä Rosita pitää viedä mökille juoksemaan, kunhan lumikin vähän kuivahtaa eikä tartu turkkiin. Sellaista keliä on luvassa alkuviikoksi. Hieno juttu, itseänikin alkoi kura jo tympäistä.