Ostin viime viikolla ulkoilutakin, Kilmanock-merkkisen. Ei ollut sieltä kalleimmasta päästä, mutta maksoi kuitenkin n. 90 euroa. Kiinassa tehty, kuinkas muuten. Kun laitoin takin päälle toisen kerran, vetoketju levähti auki, siis hammastukset irtosivat toisistaan. Sain kuitenkin vedettyä lukon takaisin alas, ja uusintayritys sulki vetoketjun. Saa nähdä, kuinka pitkään tätä iloa riittää. Ilman muuta olisin palauttanut takin, jos ketju ei olisi ruvennut toimimaan. Mutta miten kauan ketjun pitäisi oikeasti kestää ja milloin takki katsotaan niin vanhaksi, ettei sitä enää voi palauttaa tai siitä ei ainakaan hyvitetä mitään?

Jokunen vuosi sitten ostin Torstain "villatakin", siis puuvillaisen.  Montakohan kuukautta ehdin sitä pitää, ennen kuin vetoketju meni rikki? Ehkä sentään puoli vuotta, mutta sekin on liian vähän Sama tapahtui InterSportista ostetulle fleecelle, jonka merkkiä en enää muista. Runway-toppatakin ketju kesti muutaman vuoden. Siinä vaiheessa vähän pidetty takki oli melkein uuden veroinen. Onneksi tämän vetoketjun saattoi korjata lukon vaihdolla, jollaisia eräs liike täällä tekee. Siskon toppatakin ketju sen sijaan hajosi parissa kuukaudessa. Ehkä takki sen vuoksi olikin tarjouksessa?

Mutta siis: onko hyvä vetoketju todellakin niin hiivatin kallis, ettei sellaista kannata laittaa edes keskihintaiseen tuotteeseen? Eikö se kunnon ketjulla varustettuna enää olisi keskihintainen? Eihän takilla tee mitään, jos sen ketju ei toimi eikä nappejakaan ole!