Käytän nettiä loppujen lopuksi melko vähän, ainakin varsinaisiin hevi juusereihin verrattuna. Mutta annapa olla, jos tämä vähäinenkin käyttö estyy! Kyllä olen kuin kissa pistoksissa. Mutta ah! - nyt netti taas toimii.

Vaihdoin kiinteän laajakaistan DNA:n mokkulaan noin puolitoista vuotta sitten. Se pelitti ihan hyvin, kunnes mykistyi tammikuussa. Mokkula vaihdettiin, kunnes se sippasi taas. Ei kun DNA:n myymälään vaikertamaan asiaa. Sain taas lainamokkulan, kunnes omani tulisi takaisin korjattuna tai uuteen vaihdettuna, kuten tammikuussa tehtiin. Laitan lainalaitteen tietokoneeseen, mutta mitä hiivattia: se ei toimi. Vika onkin kai sitten tietokoneessa. Hälytän tietotekniikka-asiantuntijan paikalle, joka askaroi tunnin ja sanoo sitten: - Tarkistettiinko DNA:lla tämän mokkulan toiminta? Ei tarkistettu. Mokkulaa kokeillaan hänen omaan tietsikkaansa, ja asia selvä: Vika on mokkulassa.

Niinpä lähden suht kiukkuisena mokkulan kanssa DNA:lle. Selostamatta kaikkia vaiheita sen tarkemmin, totean vain, että lopulta huomattiin vian olevan SIM-kortissa. Sain toki ilmaiseksi uuden kortin. Oma mokkulani oli jo lähetetty eteenpäin, joten kortti majailee nyt lainamokkulassa. No, toivottavasti  loppu hyvin, kaikki hyvin. Ehdin jo ajatella, että tietokoneeni on jokin mokkulantappajakone. Paljon on kuulemma ongelmia mokkuloiden kanssa, sanoi tietokonekuiskaaja.