No joo, onhan se ihan kiva, että kaupungin potkupallojoukkue vihdoin voitti SM:n. Enemmän kuin mestaruutta arvostan kuitenkin seurassa tehtävää juniorityötä ja niitä ihmisiä, jotka uhraavat vapaa-aikaansa sen mahdollistamiseksi. Mikä voitossa on valitettavaa, on, että se lisää painostusta uuden 8000 henkeä vetävän jalkapallo- ja tapahtuma-areenan rakentamiseksi, vaikka kaupungin talous on kuralla ja väkeä valmistaudutaan vähentämään. Areenan puolustajat ovat oikeassa siinä, ettei kaikkia rahoja voi tai ei ainakaan pitäisi panna peruspalveluihin, vaan ihmisille olisi oltava tarjolla myös sirkushuveja. Toki, mutta asioilla pakkaa olemaan myös tärkeysjärjestys. Vähennetäänkö rahaa sairaanhoidosta, sosiaalitoimesta vai kenties koulutuksesta areenan aikaansaamiseksi? Ellei, niin mistä?

Lehtietojen mukaan KuPSin omistaja Ari Lahti on laittanut joukkueeseen rahaa 7 miljoonaa euroa, mutta joukkue tuottaa silti tappiota. Kuluvan vuoden tappioksi Lahti arvioi  noin 500 000 euroa. Vaikuttavia lukuja, mutta kertovat myös, mikä on ongelma: Kuopion kokoisessa kaupungissa ei jalkapallosta voi saada kannattavaa bisnestä. Tätä yksityistä kannattamatonta liiketoimintaa ei voi ruveta tukemaan verovaroilla. Yksityinen rahoitus eli esimerkiksi yritysten tuki on ainoa mahdollisuus saada areena aikaiseksi ja ylläpitää sitä.

Kaupungissa on aina huseerannut vaikutusvaltainen "urheilupuolue", joka on junaillut mm. kaupungin takauksia urheilupaikkojen rakentajien lainoille hyvin tietäen, että kaupunki todennäköisesti joutuu maksumieheksi. Tästä toimintakulttuurista on päästävä eroon. Yksityisomisteisella kilpaurheilulla ei voi olla  kaupungin hankkeissa ohituskaistaa. Sen sijaan verovaroja pitää suunnata kaikenikäisten kaupunkilaisten liikutamahdollisuuksien kehittämiseen. Siellä rahat ovat oikeassa osoitteessa.