Kun tästä talvesta ei näy tulevan talvea, niin ajattelin  että olkoon: siirrytään sitten kevääseen. Päätin aloittaa uuden kasvukauden siirtämälllä amppeliruusun pimeästä kylmäkellarista valoon. Ruusu oli aloittanut kasvunsa jo viikkoja sitten. Koska valoa ei ole, sentin-parin mittaiset lehtisilmut olivat valkeita. Vaihdoin ruusulle uuden mullan ja laitoin sen valoisalle paikalle. Lehtisilmut ovat parissa päivässä vihertyneet ja alkaneet avautua. Saa nähdä, saanko tämän amppeliruusun kukkimaan. Aikaisempaa kokemusta juuri amppeliruusujen talvettamisesta ei ole, mutta periaatteessa niiden  luulisi olevan samanlaisia kuin runkoruusut, jotka selviävät talvehtimisesta mainiosti. 

Terrassa käydessä tarttui mukaan muutama gladioluksen ja erikoisen värisen kannan mukula. Gladiolukset ovat vähän siinä ja siinä, toisaalta hieman ätläköitä mutta toisaalta upeita. Niiden kukkiminen saattaa jäädä turhan myöhään. Pitänee istuttaa ajoissa ruukkuun ja siirtää ulos hallojen mentyä. Kannasta ei ole kokemusta ollenkaan, joten se on sitäkin mielenkiintoisempi. 

Sormet syyhyäisivät halusta päästä jatkamaan syksyllä vaiheeseen jäänyttä alppiruusuprojektia. Esimerkiksi tarvittavan rhodomullan voisi jo raahata paikalle, koska lunta on vain kymmenisen senttiä. 

Ja antoihan se huonekasvien mullanvaihtokin vähän esimakua tulevasta kasvukaudesta.