Vilkaisin pitkästä aikaa Havannalaiset ry:n Facebook-sivuja, ja mitä ihmettä: hallitus tiedottaa, että jalostustoimikunnasta on eronnut useita jäseniä. Ajattelin että jahas, hallituksesta, jalostustoimikunnasta tai lehden päätoimittajan pestistä eroamisellahan yhdistyksessä pitkät ja "kunniakkaat" perinteet. Että ei mitään uutta auringon alla. Mutta mutta. Pian tuli lisää tietoa. Peräti kuusi jalostustoimikunnan yhdeksästä jäsenestä on eronnut. Ne kolme jotka eivät ole eronneet, ovat myös hallituksessa.

Hallitus kommentoi tilannetta seuraavasti: Olemme kuitenkin yhdistyksen tämän hetkisten toimihenkilöiden kanssa ehdottoman hyvissä, positiivisissa ja energisissä väleissä viemässä asioita eteenpäin. Siis häh? Hallitus ilmoittaa olevansa hyvissä väleissä itsensä kanssa? Tällehän nauraa jo puupäiset hevosetkin, mutta asiassa on varmaan jotain, mitä en ymmärrä. Kaipa olen itse se puupää.

Minulla ei ole pienintäkään hajua, miten tähän tilanteeseen on ajauduttu; olen täysin yhdistyksen oman tiedotuksen varassa. Tilanne on joka tapauksessa tosi murheellinen. Voimia osallisille ja koko yhdistykselle.

P.S. Luultavasti jatkan tästä aiheesta myöhemmin (saattaa mennä ensi viikkoonkin), mutta vain yleisellä tasolla. Havannalaisten asioita en voi käsitellä, koska en niitä tunne.